Entrevista a Carlos Lorenzana, Tutor d’Empresa a RIMSA : “Els alumnes en pràctiques demostren una gran iniciativa i una comunicació fluida a tots els nivells de l’empresa”

Foto-carlos-lorenzanaRIMSA és una empresa capdavantera en la producció de productes reciclats no fèrrics, per a la indústria de fricció. Aquest any dos alumnes de l’EUSS realitzen pràctiques en aquesta empresa i en Carlos Lorenzana és el seu tutor dins la mateixa.

Què fa un tutor d’empresa?

Principalment, establir els objectius a assolir per part dels alumnes i adequar la metodologia del seu treball als recursos i filosofia de la empresa.

Com és aquesta relació amb l’EUSS?

En comparació amb d’altres centres d’estudis superiors hem de dir que la relació és molt àgil i directa, cosa molt important per les empreses.

Quants alumnes de l’EUSS estan fent pràctiques a RIMSA?

De moment tenim dos alumnes: un de màster i un de grau d’enginyeria d’organització industrial. Esperem poder incorporar més alumnes en el futur.

A què es dediquen a l’empresa?

Els dos estan encarregats d’un projecte d’anàlisi de processos i millora de la productivitat.

Quina és la seva opinió sobre la formació i els valors dels alumnes de l’EUSS?

El nivell és adequat. Els alumnes estan aportant les eines pròpies de les seves titulacions per assolir amb èxit els objectius plantejats. A més dels coneixements, els dos alumnes demostren una gran iniciativa i una comunicació fluida a tots els nivells de l’empresa.

Com valora el pas dels alumnes de l’EUSS per RIMSA?

A mig camí de la seva col·laboració estem satisfets. Esperem poder assolir els objectius finals marcats i que aquesta experiència pugui ser profitosa per ambdues parts.

Com han d’afrontar els estudiants de l’EUSS el seu pròxim futur professional?

El títol universitari no és el fi en si mateix, és només una prova de que l’alumne és capaç d’aprendre i assimilar nous conceptes. I aquesta capacitat s’ha de mantenir i desenvolupar durant tota la carrera professional que, de ven segur, tindrà molts girs.