Èxit en la 2a microFLL SStG

El dissabte 24 de gener deu centres educatius es van enfrontar en un torneig de robòtica organitzat pel districte i a la seu de l’EUSS, que com a organitzador de la FLL BCN va donar suport tècnic.

microFLL_Logo

La micro FIRST LEGO League del districte de Sarrià-Sant Gervasi és una iniciativa que utilitza la robòtica com a eina de promoció de les vocacions científic tècniques i de promoció de valors.

El torneig, que va comptar amb la participació de les escoles Súnion, Sagrat Cor de Sarrià, Mary Ward, Santa Dorotea, Canigó, Costa i Llobera i Sant Marc de Sarrià, i els instituts Serrat i Bonastre, Montserrat i Menéndez y Pelayo, va consistir en la presentació del projecte científic per part de cada equip i la competició dels seus robots. L’equip de Costa i Llobera, que estava inscrit, no va poder acabar participant per problemes logístics.

DSC_2774 P1080189 P1080333

Posteriorment, va tenir lloc el lliurament dels diplomes als 9 equips participants i d’una copa a cadascun dels cinc equips classificats, els Roboteck de l’escola Súnion, els CyberCORS de l’escola Sagrat Cor de Sarrià, els Robotea del col·legi Santa Dorotea, els Krebs del col·legi Mary Ward i els NutelBots de l’institut Montserrat. L’editorial Edebé va fer entrega d’un exemplar del llibre “Emprenedor persegueix els teus somnis”, de Gabriel Masfurroll, a cada entrenador.

B8HWhqfIAAAd2ne

La consellera municipal d’educació del Districte, Rosa Maria Baiges, va ser l’encarregada de concloure l’acte.

B8Ha54dCMAIPQMe

Els cinc guanyadors participaran en la següent fase, que els enfrontarà a altres equips a la FLL BCN, que tindrà lloc el cap de setmana del 14 i 15 de febrer. A més, si són seleccionats, optaran a participar en un concurs de robòtica educativa a nivell estatal i, fins i tot, poden participar a nivell internacional, a St. Louis (EUA) o en un open europeu.

Els alumnes de deu centres educatius de Sarrià-Sant Gervasi treballen des de principi de curs en els projectes de robòtica que s’han presentat. Al mes de setembre el regidor del districte, Joan Puigdollers, va entregar un equip de robòtica a cadascuna de les escoles i instituts. Des de llavors els alumnes han fet gran progressos en la construcció d’un robot per a què superi les missions del repte FLL d’aquesta edició, anomenat “World Class”.

Aquest projecte, fomentat per l’Ajuntament de Barcelona, pretén estimular el coneixement científic dels alumnes, l’aprenentatge en la resolució de problemes, la creativitat, el treball en equip, l’emprenedoria i l’exposició pública d’idees. Alguns participants ja s’han interessat per seguir estudis de tecnologia i robòtica. Vist l’èxit del programa es preveu fer-ne una nova edició augmentant els centres que hi participen i es planteja introduir-lo en el currículum dels centres de primària i secundària.

Equips de les escoles participants:

  • Serratins de l’institut Serrat i Bonastre
  • Els NutelBots de l’institut Montserrat
  • Roboteck de l’escola Súnion
  • Krebs del col·legi Mary Ward
  • Robotea del col·legi Santa Dorotea
  • MYP4 de l’institut Menéndez y Pelayo
  • Black Trolls de l’escola Costa i Llobera
  • Canigo-00 del col·legi Canigó
  • Marc Bot del col·legi Sant Marc de Sarrià
  • CyberCORS de l’escola Sagrat Cor de Sarrià