Nova audició de “Música en directe” a l’EUSS

El dia 25 de febrer a les 12 del migdia vam gaudir de la segona edició de “Música en directe”. Aquesta vegada conduits per una soprano, una pianista i un violoncel, que a través de les seves composicions musicals ens van fer entendre més i millor les idees que primer havien expressat amb paraules sobre l’ART, la MÚSICA i la BELLESA.

P1090688

1.- Què és l’ART. És comunicació en el seu sentit més profund.

L’ART “brolla” directament dels sentiments i emocions de l’artista per anar a “posar-se” damunt l’ànima del qui el contempla. És llenguatge d’intimitat: coneixes l’interior de l’artista i al mateix temps fa de mirall del teu propi interior. És l’expressió de l’ànima.
La finalitat de l’ART és donar cos a l’essència de les coses, no el copiar la seva aparença (Aristòtil).

2.- Què és la MÚSICA. És connexió amb allò més íntim de tu mateix.

La MÚSICA t’allunya del món que t’envolta fins a fer-lo quasi desaparèixer i t’endinsa en les entranyes de la teva pròpia persona. Té, doncs, molt d’aquell “Coneix-te a tu mateix” fen-te saber “que vol dir ser home” (Joan Maragall).

3.- Què és la BELLESA. És vibració harmònica de tota la teva persona.

La BELLESA és tasca interior…, no és res el defora de nosaltres, la reconeixem perquè la sentim dins nostre: sentim com tot el nostre ésser, cos i esperit, s’està “re-creant”, s’està recomposant harmònicament; sentim el seu “batec” més profund per l’equilibri de pau i serenor que ens regala.
Qui no porta la BELLESA dins l’ànima, no la trobarà enlloc.

P1090697

Donem les gràcies a la soprano Alba Mur que ens va deixar bocabadats, a la jove i antiga alumna nostra de Sarrià Patrícia Ventura que amb el piano jugava amb les notes, i a en Marc Martí que amb el seu violoncel va fer flotar en l’aire uns aguts que feien estremir.