Taules Rodones i Eines de Coaching per a tutors

El passat mes de març van tenir lloc a l’EUSS diferents taules rodones sobre diverses temàtiques relacionades amb l’activitat acadèmica. El  29 de març en va tenir lloc una de caràcter filosòfic al voltant del tema “La Llibertat: aspectes físics i filosòfics”, en el qual està treballant actualment el professor Jesús Sols.

En la seva exposició, en Jesús Sols va desenvolupar diferents aspectes de les seves reflexionEUSS1s, i va proposar qüestions encara no resoltes: ¿Existeix en l‘Univers algun ser lliure?, ¿Com han de ser els models físics perquè puguin existir éssers lliures?, ¿En quina mesura som lliures d’escollir segons la nostra consciència?, ¿Estan les nostres decisions, purament determinades per les nostres característiques físiques, processos neuronals i condiciona-ments de l’entorn?

Després de la presentació, els participants van aportar els seus punts de vista en una Taula Rodona, moderada per Arash Arjomandi, filòsof i professor col·laborador de l’EUSS.

EUSS2Unes setmanes abans, el passat dimecres dia 1 de març, amb el títol d’“ENCARA NO ETS VOLUNTARI” i dirigit per l’Alexandre Damians, es va celebrar una taula rodona que girava en torn del voluntariat. L’objectiu: animar als presents de què visquin l’experiènciade ser voluntaris, que omple, enriqueix i dóna molta satisfacció personal.

Professors i alumnes de l’EUSS hi van participar i també ho van fer les institucions, l’ONG “VOLS” (voluntariat solidari dels Salesians) voluntariat DATE, grup de joves universitaris amb seu a l’EUSS, la  FEDERACIÓ CATALANA DEL VOLUNTARIAT SOCIAL i la FUNDACIÓ MAGONE  (Acció social dels Salesians). Tots ells van animar als presents interessats de què visquin l’experiència de ser voluntaris. Existeixen molts tipus de voluntariat i tots, haurien de sentir la crida que fan tantes persones que passen diverses formes de necessitats.

EUSS3Els tutors de primer curs i tutors d’orientació professional de l’EUSS, van completar el passat dia 8 de març un curs sobre “Eines de coaching per a tutors”.

L’objectiu del curs ha estat que els tutors siguin capaços de posar-se en l’estat intern que trobin que més els ajudi per a l’acompanyament; que puguin crear el context conversacional adequat; que llegeixin l’estat emocional de l’interlocutor; que puguin modular el grau d’empatia que creguin que cal a cada ocasió; i que gestionin la seva corporalitat com a eina comunicativa.

Els assistents han valorat molt positivament el curs i els hi serà útil per millorar l’aplicació del “Pla d’Acció Tutorial i Orientació.”