Tir parabòlic al pati de l’EUSS

La setmana del 27 de setembre i la del 2 d’octubre, al pati de l’EUSS es va omplir d’estudiants/estudiantes de Física per a realitzar la pràctica de cinemàtica.Els estudiants i les estudiantes, armats amb pistoles, transportadors d’angles, calculadores, cronòmetres i cintes mètriques havien d’aplicar els coneixements adquirits a l’aula per a la realització de la pràctica: disparar pistoles i mesurar diferents dades per estudiar el tir parabòlic de manera experimental.

En una primera part, havien d’obtenir la velocitat de tret de les seves armes; en una segona part, amb un càlcul previ havien de fer diana a una distància determinada. Al final de la pràctica van fer també una estimació de l’acceleració de la gravetat.

Aquest tipus de pràctiques van començar l’any passat com una idea d’aplicació dels coneixements de l’aula a un problema real, seguint la idea de l’aprenentatge a través del “Engineering by doing”. Aquest any s’han fet les modificacions necessàries per consolidar-lo com a part de l’assignatura. S’espera anar afegint més experiències d’aquest tipus associades al temari.

L’acollida entre els estudiants i les estudiantes de l’EUSS, ha estat bona; aquestes són algunes de les seves impressions:

“A mi em va semblar una bona idea, ja que la pràctica era bastant divertida i més va servir per practicar el temari” Joel.

“La millor manera d’aprendre, aplicar el que s’ha estudiat amb una dosi extra de diversió!!” Adrián.

“Pràctica divertida, experimental i interessant, sempre fa més amè tot fer aquesta mena de pràctiques” Jacobo.

“La pràctica de tir parabòlic em va servir per entendre millor els conceptes estudiats. Va ser una experiència divertida i entretinguda on alhora vaig poder aprendre molt” Marc.