Un estudiant de l’EUSS participa a UNIRAID 2018, segon Claustre i presència al Saló de l’Ensenyament

Aquest any, l’EUSS ha tingut un representant a la cita solidària UNIRAID 2018. El PRIM DESERT TEAM és l’equip format per l’Alex Evrard i el Quique Roca-Umbert (aquest segon estudiant del doble grau de Mecatrònica a l’EUSS), que ha participat amb un Mini 1000 del 1971. Tant l’Alex com el Quique han fet arribar una narració explicant la seva experiència en aquesta gran aventura, que es reprodueix a continuació.

Participar en Uniraid amb un Mini 1000 del 1971? Una bogeria. Uniraid és un raid formatiu i solidari orientat als estudiants, que amb cotxes de més de 20 anys i sense tracció a les 4 rodes han de ser capaços de creuar el desert marroquí amb l’única ajuda del roadbook i d’una brúixola. A més, han de finançar el projecte a través de patrocinadors, com és el cas de l’EUSS Enginyeria, gràcies a l’ajuda de la qual vam poder viure aquesta experiència.

A més, a l’UNIRAID, cada equip ha d’aportar un mínim de 30 kg de material solidari, ja siguin llibretes, bolis, roba o pilotes de futbol, que es reparteixen per diferents escoles de la zona més pobra i abandonada del Marroc.

Aquest any, per participar amb un Mini, l’aventura ha estat doble. No solament pel que fa a la preparació del cotxe, que requereix temps i diners, sinó pel fet que completar cada etapa era una autèntica fita, ja que passàvem per canons enmig del no-res, llacs secs, rius de sorra i infinitat de llocs pels quals era impensable que un Mini passés.

En definitiva, ha estat tota una experiència que ens ha fet créixer com a persones, no solament pel fet d’ajudar als altres aportant el material solidari, sinó també per l’enorme satisfacció personal d’haver aconseguit completar amb èxit aquesta aventura. Quique Roca-Umbert i Alex Evrard.

Moltes felicitats des de l’EUSS al Quique i l’Alex per aquesta fita! Una gran aventura humana i solidària que compta amb la participació d’estudiants emprenedors d’entre 18 i 28 anys. Es tracta d’un itinerari de 9 dies pel desert del Marroc en turismes de més de 20 anys. El passat 15 de novembre, l’EUSS va col·laborar amb l’aventura aportant material solidari i una contribució econòmica pel projecte.

Podeu seguir les seves aventures d’aquest equip al seu compte Instagram i de tots els equips i les etapes a UNIRAID.

D’altra banda, el 7 de febrer es va celebrar a l’EUSS la segona reunió del Claustre del curs 2017-2018. La reunió va començar amb les paraules de Marcelo Farfán, coordinador general de les IUS, que ha estat a Barcelona per conèixer la realitat de l’EUSS com a centre salesià d’educació superior, inclòs en aquesta institució. En Marcelo va fer una presentació global del que són les IUS (90 institucions d’educació superior presents als 5 continents), va repassar quins reptes estan afrontant cadascun dels continents en un treball en xarxa, i va acabar explicant les polítiques vigents en aquest moment i fins a 2021.

A continuació, el director de l’EUSS Andreu Moreno va presentar l’informe de direcció, comentant l’elaboració d’un nou pla estratègic aquest segon semestre, la realització dels informes de seguiment del curs 2016-2017 (conjuntament amb el del 2017-2018), el procés de revisió de les guies docents d’enguany, l’organització de la FIRST LEGO League i les altes, els canvis i les baixes del Claustre.

Finalment, es va fer la presentació dels plans d’estudi del Grau d’Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica (GEREE) i del Màster Propi de Direcció d’Empreses Industrials (MPDEI), així com la revisió dels graus.

Lligat a la presentació de les novetats del proper curs acadèmic, els futurs estudiants les van poder conèixer  entre el 14 i el 18 de març, dies en que es va celebrar una nova edició del Saló de l’Ensenyament, i l’EUSS va tornar a ser-hi present amb un taulell dins de l’espai de les Escoles Salesianes de Catalunya, a l’estand D430 – Palau 2, representant al món universitari des de les enginyeries industrials.

L’EUSS va informar principalment sobre els graus d’enginyeria de l’àmbit industrial que es poden cursar i dels altres aspectes com el programa de formació d’enginyers, “Engineering by doing” . Per donar resposta a tots els dubtes plantejats pels visitants, es va comptar amb un equip d’informadors que són estudiants dels diferents graus que s’imparteixen a l’EUSS.