Gran èxit de la nova edició de la FIRST LEGO League Barcelona a l’EUSS i fites dels classificats de l’Escola a la Gran Final

El cap de setmana del 17 i 18 de febrer l’EUSS va organitzar, a les seves instal·lacions i per segona vegada a Sarrià, la seva 6a edició de la FIRST LEGO League Barcelona (#FLLBCN_EUSS). Alhora, es tractava de la 12a edició a la ciutat d’aquest torneig de robòtica educativa que combina ciència, tecnologia i valors al voltant d’un repte mundial comú. En aquesta ocasió, la temàtica va ser “Hydro Dynamics”, amb Aigües de Barcelona com a partnertemàtic, que va aportar diferent tipus de recursos, però sobretot un bon nombre de voluntaris fent de jutges per la seva especialització en el món de l’aigua.

Els dos tornejos #FLLBCN_EUSS van acollir la participació de 44 equips (20 dissabte i 24 diumenge), especialment provinents del districte Sarrià-Sant Gervasi, i que formen part dels més de 1.750 equips #FLL i 6.000 participants, distribuïts en 32 tornejos per tota Espanya. Els equips van posar a prova el seu talent investigador per fer front al desafiament “Hydro Dynamics” i van presentar les seves propostes de solucions per millorar la gestió de l’aigua. Dissabte 17 es van entregar 9 premis i diumenge 18 el nombre a ser de 12, però els dos dies es van entregar dos trofeus que obtenien passi a la Gran Final FLL, que aquest any s’ha celebrat a Logronyo el cap de setmana del 10 i 11 de març, amb una gran festa del 12è aniversari de la #FLL a Espanya.

FIRST LEGO League és avui una realitat consolidada a Espanya gràcies a l’esforç d’una àmplia base de voluntariat, als joves i a les seves famílies i al reconeixement institucional i social de tots aquests anys. De fet, la #FLLBCN_EUSS va comptar amb la col·laboració de més de 140 voluntaris durant tot el cap de setmana (alguns participant un dels dos dies, i molts fent-ne doblet).

Segons els organitzadors, “entre participants, públic, mitjans de comunicació i voluntaris es van rondar les 1.000 persones” i també van transmetre que ambdós dies van ser molt intensos però alhora molt gratificants, perquè s’havien aconseguit “dos torneigs brillants, il·lusionadors, energètics i plens de cortesia professional”. L’organització va ser molt bona, com en les quatre edicions anteriors, i tots els col·lectius van quedar molt contents i satisfets.

Els premis van ser els següents:

  • Dissabte, 17/02/2018: 1r Premi Fundación Scientia al guanyador Equip 20 – Enginyleds. 2n Premi Ajuntament de Barcelona al guanyador Equip 12 – Water Is Life.
  • Diumenge, 18/02/2018: 1r Premi Fundación Scientia al guanyador Equip 10 – Ubuntu. 2n Premi Ajuntament de Barcelona al guanyador Equip 15 – Wawot.

Però, a banda d’aquells que ho van poder viure en directe, també alguns mitjans i xarxes es van fer ressò, i es poden consultar les fotos fetes per l’organització.

Twitter @FLLBCN_EUSS / Instagram @FLLBCN_EUSS

Hashtags: #FLLBCN_EUSS #FLL #HydroDynamics #Voluntaris

Agraïments com sempre a tots els equips, voluntaris, famílies i patrocinadors que van contribuir en aquesta nova edició. Moltes gràcies i fins a la propera! I gràcies també al suport dels patrocinadors: Districte Sarrià-Sant Gervasi de l’Ajuntament de Barcelona, Caixa d’Enginyers, Mitsubishi Electric–Photo Printing Solutions, ecoMaús, TelInformática, Edebé, i altres empreses col·laboradores.

A continuació podeu consultar els impactes als mitjans:

En la recta final del repte, els dies 10 i 11 de març es va organitzar a Logronyo la Gran Final FLL d’aquesta 12a edició del torneig estatal, on van participar un total de 55 equips de tot el territori espanyol. Els equips classificats es van desplaçar fins allà per participar a l’última fase, on van presentar els seus projectes científics i van posar a prova el disseny, construcció i programació dels seus robots.

L’EUSS també va voler participar a la Gran Final amb la presència de voluntaris: el Cèsar Latorre va fer d’àrbitre i en Joan Ramon Molero de fotògraf i responsable de xarxes socials. El Cèsar va tenir l’honor de fer entrega del “2n Premi a l’Estratègia i Innovació HydroPaws de FLL Almería”.

Cal destacar que dels 4 equips classificats a la #FLLBCN_EUSS, el grup Wawot va ser  mencionat per anar als GIA (Global Award Innovation). El dissabte 10 de març per la nit va tenir lloc la trobada de socis, on es va fer entrega als representants de l’EUSS, Cèsar Latorre i Joan Ramon Molero, de la distinció com a “Socis Excel·lents” pels seus 6 anys com a socis i els seus 12 tornejos realitzats.