Nova convocatòria de beques i directe solidari amb Ràdio Flaixbac i el Banc de Sang i Teixits 

Amb el ulls posats en el nou curs, l’EUSS va publicar la nova convocatòria de beques de la Fundació Rinaldi, entitat titular de l’escola, que com sempre prioritza que les qüestions econòmiques no siguin el motiu que dificulti que qualsevol persona pugui realitzar els estudis d’enginyeria a l’Escola.

Hi ha dues modalitats possibles: la beca d’Ajut a l’estudi per a estudiants que tingueu un bon rendiment acadèmic i que us permetrà obtenir un descompte en el preu de la matrícula; i la beca de col·laboració, que consisteix en realitzar tasques de suport en diferents departaments o serveis de l’escola a canvi d’una dotació econòmica.

Al llarg del curs 2017-2018, un 10% de l’alumnat del centre va gaudir d’una de les beques o, fins i tot, d’ambdues modalitats, ja que són compatibles entre elles. Els i les estudiants col·laboren com ajudants de laboratoris, com a assistents de lliure accés als laboratoris d’informàtica i de CAD, o bé en serveis de l’escola com la Biblioteca, les Publicacions, la Gestió Acadèmica o el Servei d’Ocupació i Inserció Professional (SOIP). A més, enguany han contribuït de manera activa en diferents activitats de promoció de l’Escola com ara el Saló de l’Ensenyament, la FIRST LEGO League o el LaborEUSS, i també han participat en activitats de mentoring per a estudiants que requerien un reforç acadèmic. Sens dubte, l’experiència ha estat enriquidora i l’Escola us manifesta el seu agraïment per la vostra col·laboració.

Les vostres sol·licituds per al nou curs acadèmic es van rebre fins el 14 de juny a la Gestió Acadèmica del centre.

D’altra banda, la tarda del passat dijous 10 de maig de 2018 es va convertir en una nova jornada sensacional plena d’activitats i esdeveniments, que van omplir l’EUSS amb altres propostes diferents del dia a dia d’un centre universitari d’enginyeria.

Un cop més, l’Escola va participar en la campanya “Vine a donar sang”, en la seva 9a edició. En aquesta ocasió, la sessió es va tornar a desenvolupar, com ja és habitual, al Laboratori de Mecànica de l’EUSS, però en un espai totalment remodelat; i tot va ser possible per la col·laboració del Banc de Sang i Teixits. Però a diferència d’altres anys va ser a la tarda, fet que va ajudar a assolir una bona xifra de donants. En total vàreu ser 33 persones que vau donar sang, i caldria afegir també 8 “rebutjats” pels diferents motius que fan que el metge responsable determini si una persona és apte o no per donar.

Sempre hem pogut escoltar la frase feta que diu “que no arribi la sang al riu”, però en aquesta ocasió cal agrair a totes i tots aquells que van permetre que la seva sang arribes a una bossa per poder fer-la servir en aquelles persones que la necessitessin.

Però la tarda també tenia altres sorpreses, com per exemple un programa de ràdio en directe des del pati de l’escola. Va ser la tercera vegada que el Feedbac de Ràdio Flaixbac s’emetia des de l’EUSS. Van ser tres hores de ràdio en directe, des de les 5 fins a les 8 de la tarda, amb l’Albert Planadevall i la Mireia Cross al capdavant d’aquesta proposta de ràdio-fórmula amb petició de música a la carta i la possibilitat de dedicatòria.

Aquest any van entrevistar a dues persones relacionades amb l’EUSS, en Víctor Gallardo, cap d’estudis; i el Roger Amat, Team Leader de l’equip “EUSS Motor Sport”. Els membres de l’equip van poder posar una paradeta per vendre el seu merchandising: samarretes, dessuadores i gorres.

Els assistents també van poder participar d’uns tallers de programació i robòtica de TbKids, que és l’empresa que durant l’estiu farà els seus campaments tecnològics a l’EUSS. La jornada va ser rematada amb una sessió informativa a nous estudiants interessats en alguns dels graus d’enginyeria industrial que ofereix l’EUSS.