Estada a la Providence University a Taichung

Aquestes vacances de setmana santa, el professor de l’EUSS Jordi Cruz, va fer una estada a la Providence University a Taichung (Taiwan), per impartir classes.  Va començar el dilluns amb una sessió de 3 hores destinada a alumnes de 4t d’under degree de química a on els va donar una visió de les múltiples aplicacions de les tècniques analítiques ràpides a la indústria 4.0.

Seguidament a la tarda va ser per als alumnes del màster de química aplicada, el professor va donar eines per a poder modelar dades multivariables. La classe va tenir dues parts una petita introducció teòrica i una segona part més àmplia de tipus pràctic sobre com treballar amb un software comercial per tal de poder extreure conclusions de diferents conjunts de dades.

Dimarts va ser un dia més tranquil en el qual el professor es va reunir amb el departament de relacions internacionals per tal de bastir ponts entre l’EUSS i la Providence University i buscar un futur acord per a poder fer intercanvis de professors i professores i alumnes d’ambdues universitats. 

Dimecres va realitzar dues presentacions, una a alumnes del grau d’idioma espanyol a on els presentava l’estructuració dels estudis a Catalunya, i una altra presentació a alumnes que tenen interès a fer una estada a Europa, sobre els trets diferencials entre el sistema d’estudis Taiwanès i l’Europeu.

El dijous el professor va anar a la capital de país, Taipei l’arribada va ser intensa doncs va haver-hi un terratrèmol, però per sort sense haver de lamentar cap desgràcia. I ja el divendres es va reunir amb el cap de relacions internacionals de la National Taipei University of Technology (TaipeiTech), per tal de fer una primera presa de contacte entre les dues institucions, per a un futur acord.

Han estat unes vacances intenses, en les que m’he enriquit d’una cultura i gent noves, en les que he ensenyat i he après… Espero repetir aviat a algun altre lloc d’aquest meravellós planeta!