EUSStades Tecnològiques 2019 – Oferta ampliada

Com ja va sent habitual, durant la primera setmana de juliol, del dilluns 1 al divendres 5, i en horari de matí de 10 a 13 hores, s’ha desenvolupat una nova edició de les EUSStades Tecnològiques, amb joves de 4t d’ESO i 1r de batxillerat.

En aquesta edició de l’estiu 2019 s’ha ampliat l’oferta de SolidWorks amb un nou taller d’Arduino, i han estat un total de 25 participants. En dades, 21 nois i 4 noies; 13 d’ESO i 12 de Batxillerat; vinguts de diferents poblacions: Barcelona (11), Castelldefels (2), Sant Sadurní d’Anoia (2), Collbató, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Mollet del Vallès, Ordal (Subirats), Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Codines i Vilafranca del Penedès.

Després de fer-los una petita introducció pràctica per mitjà d’exercicis tutoritzats pels monitors (en aquesta edició han estat dos estudiants del doble grau de Mecànica i Electrònica) un per a cada temática, passen les darreres hores fent el disseny de la seva peça que finalment veuen reproduïda en 3D amb una de les impressores del departament de Mecànica aquells que fan SolidWorks, i desenvolupant projectes i reptes de programació els d’Arduino.

La setmana sempre és molt intensa alhora que curta, però són 15 hores molt ben aprofitades en aprenentatge molt pràctic.

Des de l’EUSS un any més #apoSTEM per apropar el món de l’enginyeria als joves d’ESO i Batxillerat, i puguin triar després dins dels possibles camps d’aplicació dels enginyers, com és el disseny dins de la Mecànica o la programació amb l’Electrònica.

A les #EUSStades Tecnològiques #Estiu2019 amb el #SolidWorks i l’ #Arduino #taSTEM #Engineeringbydoing #stemCAT.