Xerrada sobre el projecte Camerun

Després del viatge que aquest juliol va fer el responsable d’AlumniEUSS i president de la Federació d’Antics Alumnes Don Bosco de la Zona Nord, Joan Yebras, a Marroc i Camerun per avaluar les possibilitats de col·laboració amb escoles salesianes, el passat dimecres, 18 de setembre a l’EUSS, es van presentar propostes concretes.

Es tracta d’un conjunt de possibles projectes realitzables en forma de Treballs de Final de Grau (TFG) que els alumnes d’enginyeria poden realitzar. L’oferta que es fa a professors i alumnes de l’EUSS té una dimensió opcional de voluntariat: hi cap la possibilitat d’anar al lloc de destinació per fer el seguiment tècnic en la implementació de l’obra i per formar formadors de les escoles africanes. Aquest viatge opcional es planteja com una oportunitat per enriquir l’experiència d’alumnes i professors dins de l’àmbit del voluntariat i de la convivència en Família Salesiana.

L’organització d’aquesta experiència en voluntariat està sota el paraigua de l’ONG Bosco Global (anteriorment VOLS) i que inclou una formació especialitzada.

A la xerrada es van comentar els objectius de la proposta, els seus condicionants, el finançament i els terminis d’execució.

Cal destacar que per obtenir el finançament necessari s’ha previst una campanya de microdonacions que s’inaugurarà a la propera cerimònia de graduació de l’EUSS, prevista pel 14 novembre de 2019.