Estades Internacionals a Japó i a Equador

Les estades del professorat en centres d’investigació i universitats estrangeres són una de les activitats més ben valorades per tot l’equip de l’EUSS, per l’aportació traslladada als centres i pels coneixements apresos i aplicats a les aules.

Recentment, el Dr. Andreu Moreno, director de l’EUSS i el Dr. Jordi Cruz, professor del centre, van realitzar una estada internacional a l’Equador i Japó, respectivament.

Dr. Andreu Moreno EUSS  visita Equador

El Dr. Andreu Moreno va participar del 23 al 27 de setembre al mòdul II del Curs per directius de les Institucions Salesianes d’Educació Superior (IUS) a la Universitat Politècnica Salesiana (UPS) amb seu a Quito (Equador).

El P. Marcelo Farfán, coordinador general de les IUS, va destacar la importància del segon mòdul per compartir elements claus al voltant de dues tasques: com animar i gestionar una institució salesiana d’educació superior i la identitat catòlica i salesiana en aquestes.

A través de les diferents ponències i experiències que es van fer al llarg dels tres dies, els assistents van poder aprendre, entre altres, a desenvolupar una millor comprensió de la missió i identitat d’una IES catòlica i salesiana, assegurar la intencionalitat evangelitzadora d’una IUS o aprendre del Sistema Preventiu en l’àmbit de l’educació superior. 

visita àsia dr. cruz

Per la seva part, el Dr. Jordi Cruz, va visitar durant l’estiu la Universitat Salesiana de Tòquio, coneguda com a Salessio Polytechnic. Durant la visita va tenir la oportunitat de conèixer el professorat que fa recerca en plaques solars que s’autonetegen i els integrants de l’equip de Fórmula Student, que van mostrar interès en col·laborar amb l’equip EUSSMotorSport.

Durant l’estada al país nipó, el Dr. Cruz també va fer una visita a l’Hosei University, una de les universitats més punteres de Japó, i on va estar tractant l’acord entre aquest centre i l’EUSS.

Tailàndia va ser el següent destí a Àsia. El Dr. Cruz va tenir l’oportunitat de visitar la facultat de farmàcia i la d’enginyeria de la Mahidol University on va tenir l’oportunitat de crear sinèrgies amb el centre. Per acabar el viatge pel continent asiàtic, va tenir l’oportunitat de visitar el Singaupur Institute of Technology, on es va emportar impressions positives per portar a terme un intercanvi d’estudiants.