Visita al Parc Eòlic les Colladetes

Des de l’assignatura de Centrals Elèctriques i Energies Renovables del Grau en Enginyeria Elèctrica, s’ha visitat el dimarts 17 de desembre, el Parc Eòlic de les Colladetes al Perelló (Tarragona).

És com a referent un dels primers parcs construïts el 2000, amb titularitat d’Enervent, amb 54 aerogeneradors tripales de 700 kW de potència, del fabricant Gamesa (45m de torre i diàmetre del rotor de 47m), i un aerogenerador prototipus anomenat ECO 100 de 3 MW d’Ecotecnia (Alstom) (90m de torre i diàmetre del rotor de 100m). Algunes característiques de funcionament dels aerogeneradors és que comencen a girar a una velocitat de vent de 10 km/h fins uns màxims de 90 km/h, per vents més forts té un sistema de frenada i gir de les pales per protegir de danys. La velocitat de gir és variable segons el tipus de generador, pot arribar a 30 rpm.

Agraïm l’acollida i explicacions  de l’empresa GdES (Grup d’Energies Sostenibles), encarregada de la gestió i manteniment del parc. Es posa de manifest que el sector de les energies renovables és amb tota seguretat el futur del model energètic, com única opció en un termini no molt llarg, prenent més força ara en la situació declarada d’emergència ambiental que patim.