Article de revisió sobre REIs a nivell universitari

El professor de l’EUSS Ignasi Florensa, juntament amb Berta Barquero (Universitat de Barcelona) acaben de publicar un article de revisió sobre els REIs (Recorreguts d’Ensenyament i Investigació) titulat “REIs a nivell universitari: gestió, anàlisi i institucionalització del coneixement” a les Actes del Seminari Nacional de l’ARDM (Assotiation en Recherche en Didactique des Mathématiques).

Després de deu anys de la concepció, implementació dels REIs, l’article ofereix una anàlisi retrospectiu dels REIs en diferents diplomes universitaris. L’article se centra en les principals utilitats metodològiques per a la concepció del REI i la seva gestió, així com certs resultats sobre la seva viabilitat a nivell universitari. S’analitzen alguns REIs i se subratllen els estris metodològics que han funcionat millor. També es mostra com aquests han evolucionat per a una posada en pràctica més sistemàtica.

Figura: Mapa de preguntes i respostes simplificat (Q-A map) en el REI dissenyat pel curs Resistència de Materials implementat en l’EUSS (E. Bartolomé et al. 2018).