El Dr. Pablo Sevilla, professor del Departament de Mecànica, es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb el Dr. Pablo Sevilla, professor del Departament de Mecànica i responsable del Laboratori de Materials, Metrologia i Calibratge Industrial 01 i del Laboratori de Tecnologia Mecànica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes?  

En total dono 5 assignatures de l’especialitat mecànica: Ciència i Tecnologia dels Materials, Teoria de Màquines, Resistència de Materials, Processos de Fabricació i Mètodes avançats de producció.

Comparteixo amb altres professors totes les assignatures tret de Mètodes avançats de producció, que la faig individualment. Em costaria molt decidir quina assignatura m’agrada més. Totes tenen el seu encant, encara que alguns alumnes no comparteixen aquesta opinió.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes? 

Depèn molt de l’assignatura i dels companys, però, en general, la realització de vídeos ha estat l’activitat més diferencial respecte a les classes tradicionals. Per fer la docència “online” utilitzo moltíssimes eines informàtiques, però vull destacar el meu descobriment personal durant aquest període: l’OpenBoard. Una pissarra virtual increïblement útil i senzilla. A més, és gratuïta. Pel que fa el hardware, utilitzo una pentablet senzilla, però efectiva i crec que tenir un bon micròfon és especialment important.

– Quin consell donaries als teus alumnes?

Que siguin feliços.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)  

Una impressora 3D n’hi ha per menys de 150 €. Se n’aprèn moltíssim, és una activitat divertida i pots fabricar-te les teves eines i joguines.

També recomano llegir. Les noves tecnologies ens estan traient l’hàbit de llegir, i és una pena. Durant el confinament he redescobert aquesta activitat que la tenia una mica abandonada.