L’EUSS amplia la seva dotació de beques en estudis d’enginyeria fins als 155.000 euros

  • L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià obre una convocatòria extraordinària d’ajuts, amb un pressupost de 24.871,84 €, gràcies a la donació d’un particular i al romanent del curs passat.
  • Les beques de la Fundació Rinaldi per al curs 2020-2021 atendran les necessitats de més de 90 estudiants.

La donació de 12.000 € d’un particular i un romanent de 12.871,84 € del curs 2019-2020 ha permès a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) obrir una convocatòria extraordinària de les beques que ofereix la Fundació Rinaldi.

Amb aquests prop de 25.000 € es podran becar una dotzena d’estudiants de nou accés o amb trasllat d’expedient, que hauran de presentar la sol·licitud entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre. Les sol·licituds que no es van poder atendre a la convocatòria ordinària del juliol hi opten directament, sense haver de fer el tràmit de nou.

El pressupost inicial de beques per al curs 2020-2021 era de 110.000 €, que es van veure incrementats al juliol en 20.000 € a conseqüència de l’estalvi generat pel tancament de les instal·lacions a causa de la pandèmia de Covid-19.

És la primera vegada que l’EUSS pot oferir una convocatòria extraordinària d’ajuts a l’estudi amb aquestes característiques, gràcies en bona part a la donació inesperada d’un particular que ha demanat conservar l’anonimat. D’aquesta manera, la dotació de beques per al curs que comença assoleix els 155.000 €.

La situació d’especial dificultat per a les famílies, derivada de la crisi sanitària, ha portat a la direcció i el Patronat de l’EUSS a articular mesures de suport a l’alumnat, la principal de les quals ha estat aquest important increment de la partida de beques de la Fundació Rinaldi.

Amb la convocatòria ordinària del juliol, es van poder doblar els ajuts a l’estudi respecte al curs passat, i augmentar en un 50% els de col·laboració. Així, es van atorgar 73 beques, més de la meitat de les sol·licitades, a les quals cal afegir les de col·laboració que s’assignaran en la convocatòria ordinària de l’octubre i les d’ajut a l’estudi de la convocatòria extraordinària. La previsió final és que se’n vegin beneficiats més de 90 alumnes.

L’EUSS ofereix tres tipus de beques:

  • D’ajut a l’estudi: 25% de descompte directe en la matrícula.
  • De col·laboració: dotació econòmica per realitzar 150 hores de tasques de col·laboració i suport supervisades en algun departament o servei de l’escola.
  • Don Bosco: destinada a l’alumnat que hagi estudiat en una escola salesiana, permet cursar el grau a preu públic, amb el compromís de realitzar 200 hores de tasques de col·laboració i suport.

En cursos anteriors, s’havien fet convocatòries separades per a cada tipus de beca, però, tenint en compte la situació actual, enguany l’EUSS ha optat per una convocatòria comuna per tal de redistribuir el pressupost en el moment de la concessió dels ajuts, en funció de les necessitats detectades.

La situació generada per la crisi sanitària es va reflectir en la convocatòria ordinària del juliol en un augment de les sol·licituds: 143 en total, de les quals, 81 per a ajuts a l’estudi, 53 de col·laboració i 9 Don Bosco. A l’hora d’establir els barems per concedir les beques, s’han tingut en compte els canvis en la situació personal o familiar, com malalties, Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o pèrdua de feina.

Les beques de la Fundació Rinaldi són compatibles amb les que atorguen les administracions públiques.