No ho consentis!

La Comissió d’Igualtat de l’EUSS ha preparat per a aquesta setmana diverses accions amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25N).

Són múltiples les formes de violència envers les dones, però una de les que sovint passa desapercebuda és l’assetjament dins de l’àmbit laboral o social. En concret, en aquesta jornada hem volgut posar la mirada en l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe.

Amb el lema “No ho consentis!”, s’han elaborat diversos cartells amb exemples de situacions que sovint gaudeixen de tolerància social o que es perceben com inofensives, però que poden constituir assetjament. La campanya pretén despertar consciències i apel·lar a tota la comunitat universitària per tal que aquestes actituds no es tolerin, així com fer difusió del Protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, la violència masclista, i l’assetjament laboral, una eina que ha de servir per prevenir, detectar i resoldre els casos d’assetjament amb l’objectiu final d’erradicar aquestes conductes en l’àmbit universitari.

També s’ha instal·lat un espai al passadís de la primera planta on totes les persones que formen part de l’EUSS podran escriure breument experiències incòmodes, violentes, intimidatòries, injustes, discriminatòries que hagin patit en la mateixa pell o bé de dones properes. Fem una crida, doncs, a participar en aquest mural de situacions que ens han de fer obrir els ulls davant de la violència que totes les dones patim en el nostre dia a dia i que la societat tendeix a minimitzar o acceptar.

Per últim, els Bons Dies de la setmana estaran dedicats a una modalitat d’assetjament sexual molt estesa en la societat actual i, en especial, entre la joventut: el ciberassetjament.

Fotografia de la Jornada del Dia Internacional de les Dones 2020