“Pere Casaldàliga: l’esperança que fa feina. Desforestació, Pobles Indígenes i COVID19, una relació inevitable”

El 9 de desembre, la Comissió de Pastoral -dins de l’àmbit de la solidaritat- va organitzar la conferència “Pere Casaldàliga: l’esperança que fa feina. Desforestació, Pobles Indígenes i COVID19, una relació inevitable”. Aquesta va anar a càrrec de Raúl Vico, expert coneixedor de l’obra del bisbe de Pere Casaldàliga.

Pere Casaldàliga va lluitar més de 50 anys en favor dels petits camperols i pobles indígenes a l’Amazònia brasilera. El passat 8 d’agost ens deixava sense haver tornat mai més a Catalunya. El llegat de Casaldàliga, però, continua viu i les causes “que valen més que la nostra vida” són avui més vives que mai. El canvi (ara urgent) del paradigma ecològic; la construcció d’un nou model econòmic que tingui en compte totes les persones i la lluita en favor de la justícia i la pau són “causes” que ens impacten diàriament i amb les quals cal comprometre’s des de la responsabilitat personal i col·lectiva.

Raúl Vico va viure 10 anys a l’Amazònia brasilera i encara avui treballa en els projectes socials, econòmics i de caire ambiental que l’associació fundada per Pere Casaldàliga realitza al Brasil fa més de 40 anys.

En la seva conferència, Raúl ens va interpel·lar amb preguntes com: Com ha estat la tasca de Casaldàliga? Com continua la feina al costat dels petits camperols? Quin model social, polític i econòmic estan construint? Què tenim a veure amb la desforestació de l’Amazònia o amb els Pobles Indígenes?

Després de l’exposició es va obrir un farcit torn de preguntes.

La sala es va omplir de gom a gom d’assistents presencials (tot respectant les mesures Covid-19), mentre 77 oients es connectaven online i la sessió s’enregistrava per donar opció a alumnes de tarda.

Torna a veure la conferència a:

https://www.youtube.com/watch?v=_CGeRnDuazQ&feature=youtu.be