L’aprenentatge constant, clau per mantenir la competitivitat en l’enginyeria

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) aposta per la formació contínua perquè els seus enginyers i enginyeres es preparin per afrontar els reptes del futur.

Aquest 13 d’octubre s’iniciarà el primer dels cursos en l’àmbit de la Direcció d’Operacions en la Indústria.  Es tracta de planificació, control de la cadena de subministrament i logística industrial.

La formació contínua és clau per respondre als reptes professionals del demà en un entorn cada vegada més canviant. I, en aquest sentit, el món universitari també inverteix cada vegada més esforços en el desenvolupament d’una oferta que s’ajusti a les noves necessitats emergents. Conscients que les organitzacions necessiten professionals en formació permanent per aprofitar les noves oportunitats de mercat, l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) ofereix una àmplia gamma de cursos perquè els enginyers i enginyeres puguin continuar amb nous coneixements i habilitats, millorant així la seva competitivitat. Entre aquests, destaquen els cursos en l’àmbit de la Gestió d’Operacions de la Indústria, que promouen el desenvolupament d’un perfil més estratègic dins de l’empresa i que donaran el tret de sortida aquest mes d’octubre.

Planificació, control de la cadena de subministrament i logística industrial

En un món cada vegada més global i digitalitzat, avui dia encara no existeixen professions que seran imprescindibles en el futur. Els professionals que estan preparats per afrontar el canvi són els que millor aprofitaran les noves oportunitats del mercat. Sota aquesta idea, l’EUSS comença el curs de Planificació, control de la cadena de subministrament i logística industrial, el pròxim 13 d’octubre, el primer en l’àmbit de la Gestió d’Operacions en la Indústria que, a més, està bonificat per a empreses.  

La formació, que consta de 24 sessions i s’allargarà fins al gener de 2022, ofereix als participants un aprenentatge per desenvolupar qüestions com un quadre de comandament, la planificació de demandes, S & OP. La gestió de magatzems, de transport internacional o els estàndards GS1 (codis de barres, comunicacions EDI, identificació RFID).

Més oferta de cursos en l’àmbit de la Gestió d’Operacions de la Indústria

Des de l’EUSS han previst dos cursos més en aquest àmbit, un al novembre i un altre al gener. En el primer cas, se centrarà en la Gestió de la Producció, que a més d’oferir una especialització en gestió d’operacions, ofereix una visió més estratègica de l’empresa en qüestions de resolució de problemes i desenvolupament de models, planificació de la producció agregada, planificació i càlcul de necessitats o eines de lean manufacturing.

L’últim curs en l’àmbit de la Direcció d’Operacions de la Indústria serà sobre Compres i Subministraments i tindrà lloc a principis de 2022. En aquest cas es tractarà la funció de compra i subministrament, la generació de requisits, la relació amb els proveïdors o la qualitat dels subministraments, entre altres aspectes.

En tots els casos, les sessions tenen una durada de 55 minuts.