L’EUSS manté el percentatge d’ocupació dels seus alumni en el 97%

Segons l’Informe d’Inserció Laboral EUSS 2020-2021, gairebé el total dels i les alumni llicenciats i llicenciades el 2014 està actualment treballant. D’altra banda, l’evolució de les franges salarials també obté una tendència a l’alça.

El 34% de les persones enquestades destaca el model formatiu del centre com a element diferenciador a l’hora de triar universitat.

Un 97% dels enginyers i enginyeres formats a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) està en situació d’ocupació laboral. Així es desprèn de l’Informe d’Inserció Laboral EUSS 2020-2021, elaborat a partir de l’experiència de la promoció del 2014. Els resultats van en sintonia amb l’última enquesta de l’Agència de Qualitat de la Generalitat de Catalunya (AQU), que situaven el centre entre els tres primers llocs del rànquing d’escoles d’enginyeria industrial.

Es manté una elevada ocupació laboral i millora dels salaris

L’Informe d’Inserció Laboral EUSS 2020-2021, que es realitza des de 2008, és un estudi que ofereix dades clau per a l’avaluació de qualitat dels programes formatius que s’imparteixen a l’escola. L’objectiu és veure si el perfil de professionals graduats i graduades a l’EUSS es correspon amb la demanda del teixit empresarial.

“D’aquesta manera, oferim al nostre alumnat xifres actualitzades sobre el nivell d’inserció laboral de les persones que han cursat les seves enginyeries a l’EUSS”, explica Sílvia Nacenta, cap del Servei d’Orientació i Inserció professional del centre. “Els últims resultats han estat molt satisfactoris, mantenen el nivell dels informes anteriors, malgrat el context pandèmic que ens acompanyava a l’inici de l’any, en plena tercera onada de contagis”,afegeix.

Amb un 97% d’ocupació dels enquestats i enquestades, l’EUSS supera el percentatge de les persones titulades amb graus universitaris a Catalunya, que és del 82%.

D’altra banda, l’evolució de les franges salarials també obté una tendència a l’alça. Mentre les franges més baixes desapareixen, les que van entre els 24.001 € i els 30.000 €, i la de més de 40.000 €, augmenten significativament el seu pes específic.

El model formatiu com a element diferenciador

El mateix informe també ha destacat el model educatiu de l’EUSS, Engineering by Doing, que un 34% de les persones enquestades ha considerat un element diferenciador respecte a altres centres. “El marc de la nostra pedagogia de treball es regeix per competències i es desenvolupa segons les activitats didàctiques més adequades”, recalca Nacenta, “en aquest sentit, les pràctiques a les empreses i els treballs per projectes tenen un protagonisme destacat: prioritzem el saber ser de l’alumnat per a impulsar una actitud proactiva i autònoma una vegada al mercat laboral”.

A l’EUSS impulsen un complet programa de pràctiques acadèmiques, tant en modalitat curricular com extracurricular, per a fomentar el contacte de l’alumnat amb el mercat laboral des del primer moment. De fet, de l’informe es desprèn que un 71% de les persones enquestades va realitzar pràctiques durant la carrera, encara sent una matèria optativa. El percentatge d’estudiants que arriba a llicenciar-se amb experiència laboral és del 100%.

D’altra banda, des del centre també destaquen altres activitats pensades per a mantenir el contacte de l’escola amb el món laboral, amb jornades com el Pre-Ocupa’t, celebrada el passat 10 de novembre. “Organitzem activitats col·lectives per als i les nostres estudiants amb empreses, empreses col·laboradores i els i les nostres alumni, molts dels i de les quals han acabat emprenent el seu propi projecte”, explica Nacenta, qui conclou que el fet que l’antic alumnat estigui satisfet amb la formació obtinguda els marca que van pel bon camí.

Consulta els resultats.