L’EUSS presenta dues sessions informatives sobre els graus en enginyeria per aquest abril

  • L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià ha preparat dues xerrades els dies 7 i 20 d’abril, a partir de les 19 h. Es podran seguir de manera presencial i telemàticament.

Una xerrada per mostrar els continguts de cadascun dels graus en enginyeria que ofereixen, resoldre dubtes, visitar els laboratoris i conèixer quines són les diferents sortides professionals dels futurs estudiants. L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha convocat diferents sessions informatives els pròxims mesos. La primera tindrà lloc el dia 7 d’abril a les 7 de la tarda, i la segona serà el dia 20 a la mateixa hora. Al maig i al juny hi ha previstes tres més. En tots els casos es podran seguir de manera presencial o via telemàtica, a través de Google Meet. Les inscripcions es poden realitzar aquí.

Conèixer l’EUSS des de dins

La idea d’aquestes xerrades informatives és explicar les diferents matèries que s’impartiran i ensenyar les instal·lacions als visitants, especialment els laboratoris. L’escola destaca per tenir un sistema propi d’ensenyament, basat en el seu lema “Engineering by doing”, en el qual l’aplicació pràctica té un pes determinant per a l’aprenentatge. Justament el pròxim curs estrenarà nou laboratori per als alumnes de l’Enginyeria en Automoció, que és l’últim grau que es va incorporar a la seva oferta. “En aquests moments ens estem dotant dels equipaments que ens permetran desenvolupar el nostre model educatiu en l’àmbit de l’automoció”, explica Andreu Moreno, director de l’EUSS, “Disposarem de sistemes reals i de les millors eines de disseny i simulació”.

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià oferta els graus en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, Enginyeria en Automoció i la doble titulació en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Mecànica.

Mostrar les diferents sortides laborals

Un altre dels objectius de les sessions informatives és explicar les possibles sortides professionals dels estudis d’enginyeria, que cada vegada en són més i en sectors més diversos. “La demanda de treballadors i treballadores formats amb enginyeries va a l’alça”, explica Moreno, “per això s’ha convertit en una professió de futur”.

De fet, un 97% dels enginyers i enginyeres formats a l’EUSS es troben en situació d’ocupació, segons l’últim Informe d’inserció laboral del centre universitari. Uns resultats que van en línia amb els índexs d’ocupació a Catalunya per a persones amb títol universitari, que és del 82%.

Noves sessions informatives al maig i al juny

A més de les dues sessions informatives previstes per aquest abril, des de l’EUSS han proposat algunes dates més. En concret, seran els dies 5 i 19 de maig i l’1 de juny.

El dia 21 de juny, a més, hi haurà una nova jornada de portes obertes presencial, de 18 a 21 h. Totes les inscripcions es poden fer a través del seu web.