Alumnes de l’EUSS imparteixen cursos d’Arduino i Solidworks

Una cinquantena d’alumnes, procedents de diferents centres escolars de Catalunya, van assistir a l’EUSS per realitzar un curs d’Arduino i de Solidworks.

Aquests cursos es van realitzar del 27 de juny a l’1 de juliol i tenien la finalitat d’apropar l’enginyeria a l’alumnat d’ESO, batxillerat i de Cicles Formatius.

26 alumnes, interessats en l’enginyeria electrònica, es van apuntar al curs d’Arduino. Aquest és la coneguda placa de circuit imprès basada en el microcontrolador que permet iniciar-se de forma ràpida i divertida al món dels sistemes basats en microprocessador, i aprendre els principis bàsics de la programació, la recepció de dades de l’entorn i el control de dispositius.

24 alumnes més, interessats en l’enginyeria mecànica, es van inscriure al curs de Solidworks. Aquest és un programari de disseny CAD 3D per modelar peces i acoblaments en 3D i plànols 2D. Solidworks ofereix un ventall de solucions per a cobrir els aspectes implicats en el procés de desenvolupament del producte, com ho són: crear, dissenyar, simular, fabricar, publicar i gestionar les dades del procés de disseny. 

Ambdós cursos van ser impartits per alumnes de l’EUSS: Adrià Rodríguez, alumne del grau d’electrònica industrial i automàtica va conduir el curs d’Arduino i, Gabriel Piñana, alumne del grau de mecànica, es va responsabilitzar del curs de Solidworks.