Dos estudiants de l’EUSS es proclamen campions del món en trampolí Doble Mini-Tramp

  • En David Franco i l’Andrés Martínez formen part de l’equip que va coronar a Espanya en el Mundial. És el primer or que s’aconsegueix en aquesta disciplina.
  • Amb aquest èxit, David Franco, que combina la seva carrera esportiva amb els seus estudis d’enginyeria, acumula ja quatre ors aquests 2022.

Estudiar una carrera de dia i entrenar a nivell professional la resta d’hores. En David Franco està al tercer curs del grau d’Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), al mateix temps que compagina els estudis amb la seva carrera esportiva com a gimnasta professional. El novembre passat es va proclamar Campió del Mundial en trampolí Doble Mini-Tramp per equips a Bulgària, juntament amb un altre estudiant de la mateixa Universitat, Andrés Martínez, que estudia el grau d’Enginyeria en Organització Industrial. En David també ha aconseguit altres ors aquest 2022: Campió de la Copa del Món, Campió d’Europa individual i per equips i Campió dels World Games, celebrats als Estats Units.

Per mantenir el nivell d’exigència que requereix un esport professional, en David entrena unes 20 hores setmanals. Un temps que reforça quan hi ha competicions i desplaçaments a l’horitzó. “Sempre he prioritzat continuar estudiant, així que vaig fent per la via lenta, fins a on arribo”, explica. Per a això, s’ha reduït el nombre d’assignatures. “Enguany m’he matriculat només a sis, perquè 2023 és any classificatori per als Jocs Olímpics”, relata, “aconseguir-ho serà molt difícil, hi ha molt de nivell i només es classifiquen els 16 millors. Però encara que no és la meva especialitat, centraré tots els meus esforços a intentar-ho”. El Doble Mini-Tramp és una modalitat de gimnàstica acrobàtica que encara no és olímpica, però si ho és el salt en trampolí.

La carrera esportiva d’en David va arrencar quan tenia cinc anys, encara que va començar a competir als set. “Feia gimnàstica artística i gimnàstica de trampolí i em vaig anar especialitzant en la segona”, explica. “Quan vaig triar estudiar el grau d’Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica el vaig fer pensant que era una formació amb molt de futur”, explica, “estic orgullós de poder fer les dues coses”.

Combinar dues activitats amb la màxima concentració no sempre és una tasca fàcil. “És una mica estressant, a vegades, hi ha molta pressió”, explica, “per això m’he anat reduint les assignatures en funció també de les competicions esportives. No pots abastar més del que pots donar, això és important tenir-ho sempre en ment”.

En aquest sentit, també agraeix a la universitat les facilitats per a organitzar-se, especialment amb els horaris. “A l’EUSS hi ha molt bona relació amb els professors, és tot molt familiar i davant de qualsevol dificultat sempre tens una porta oberta”, conclou.