L’EUSS presenta els seus nous laboratoris a la jornada de Portes Obertes d’aquest febrer

  • La sessió tindrà lloc el pròxim 12 de febrer d’11 a 14 h a les seves instal·lacions, ubicades al districte de Sarrià.
  • Els visitants podran visitar l’equipament, que estrena dos laboratoris nous, i participar d’una xerrada informativa.

Visitar les instal·lacions, conèixer l’equip docent i descobrir el seu mètode de treball en primera persona. Aquest és l’objectiu de la Jornada de Portes Obertes que l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) ha preparat per a aquest pròxim 12 de febrer, en la qual es podran visitar els nous laboratoris de Mecànica i Materials i el d’Automoció i Fabricació, recentment inaugurat. La sessió es farà d’11 a 14 h i també inclou una xerrada informativa on presentarà cada grau, el programa de beques, el seu mètode educatiu Engineering by doing i les diferents vies d’accés. Per assistir-hi cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Noves instal·lacions per formar als enginyers i enginyeres del futur

Aquest curs 2022-2023 l’EUSS ha estrenat dos laboratoris. D’una banda, al setembre va inaugurar el de Mecànica i Materials, on s’han incorporat les eines necessàries perquè els i les alumnes puguin fer els assajos de les propietats mecàniques. Entre les novetats, destaca una Shock Dyno per fer test d’amortidors, una màquinade tracció o un pèndol de Charpy. En aquest espai habilitat com a aula de pràctiques també es disposa d’un forn que permet fer tractaments tèrmics, impressores 3D i un simulador de competició, que ha tingut molt bona acollida entre els i les estudiants.

D’altra banda, l’escola universitària acaba d’obrir les portes del seu nou laboratori d’Automoció i Fabricació aquest 2023. Entre altres, aquest nou espai incorpora un nou torn de decolletatge, noves trepadores de banc i, fins i tot, l’adquisició d’un cotxe híbrid i d’un cotxe elèctric pensats per posar en pràctica els coneixements impartits a l’aula.

De fet, l’EUSS, centre adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), destaca per un mètode molt pràctic, sota el lema “Engineering by doing”, en el qual aquesta manera de treballar té un pes determinant per a l’aprenentatge. La seva oferta d’estudis d’Enginyeria està formada pels graus d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, Enginyeria en Automoció i un doble grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Mecànica.

Visita guiada i sessió informativa

La Jornada de Portes Obertes del pròxim 12 de febrer estarà dividida en dues parts. D’11 a 12:30 h, els futurs i les futures estudiants podran visitar les instal·lacions i conèixer els laboratoris de cada especialitat. En aquest hi trobaran representants de l’equip docent, que els ensenyaran els diferents equipaments i els explicaran com s’hi treballa. Tot seguit, els interessats i interessades a formar-se en Enginyeria a l’EUSS podran acabar de resoldre els seus dubtes en una sessió informativa que està previst que posi punt final a les 14 h.

L’EUSS destaca pel seu ambient familiar i els projectes en cooperatius, alguns dels quals es treballen de manera transversal entre tots els graus. És el cas de l’equip EUSS MotorSport, que està pensat per a treballar en el disseny i construcció d’un monoplaça de carreres per a competir a nivell mundial en el Formula Student. Alguns dels seus membres també estaran presents durant la Jornada de Portes Obertes per poder compartir la seva experiència.